Home
index Nieuws Bureau Omgevingsbewust Gezondheidszorg Wonen Bedrijven Interieur Renovatie-restauratie Overig Publicaties Contact Nieuws Gezondheidszorg Wonen Bedrijven Interieur Renovatie-restauratie Overig Bureau Contact
    [ x ]

BEDRIJVEN


Info pagina
foto: 1 2 3 4 5

Artimo Textiles, Roosendaal

De gordijnstoffengroothandel Artimo Textiles in Roosendaal vroeg om een uitbreiding van een bestaande bedrijfshal met een showroom en kantoren.
Binnen Artimo Textiles worden alle afdelingen beschouwd als even belangrijk, van het magazijn tot het directiekantoor. Op basis van deze gelijkwaardigheid wilde Oomen Architecten ook geen onderscheid maken in de verschijningsvormen van het bestaande magazijn en de uitbreiding.

Het concept is hier door gebaseerd op een éénduidige, architectonische oplossing die ligt in de kracht van het toegepaste gevelmateriaal. Bij het uitbaggeren van vaargeulen blijft er als restproduct grof Noordzeegrind achter. Deze stenen heeft men in korven toegepast. De typische kleurschakeringen van oker, wit en verschillende bruintinten zijn typerend voor de Noordzee en geven de gevels van Artimo Textiles zijn warme uitstraling. De rigide korven geven het gebouw juist zijn monumentaliteit.

De grafische kwaliteit van de bestaande gevels van de bedrijfshal is daarnaast het uitgangspunt geweest voor de metamorfose. Door middel van deze steenkorven samen met een zinken dakrand, heeft het gebouw een sterke plastiek gekregen. Deze monumentaliteit en stoere materialisering zorgt voor een groot contrast met de verfijnde gordijnstoffen in het interieur. Zowel interieur als exterieur zijn bewust ingetogen ontworpen, zodat de stoffen van Artimo het beste tot hun recht komen. Hierdoor kunnen ze hun kleuren en zachtheid laten zien in een omgeving die zo puur en sober gehouden is.
Verder zijn transparantie, zichtlijnen en korte looplijnen, uitgangspunten voor het interieur en de plattegronden. Deze zichtlijnen voeren ver door tot in de ontworpen details. Zo zijn de deurgrepen op de glazen deuren speciaal ontworpen voor dit project. Ze onttrekken geen aandacht, maar zijn vormgegeven door profielen over de gehele hoogte van het glas. De overgangen tussen de verschillende ruimten blijven op deze manier zeer transparant en helder.

Hergebruik
Doordat de bestaande bedrijfshal is verduurzaamd door de toegepaste gevel is hier sprake van een efficiënte manier van hergebruik. Toegevoegd zijn daarnaast een warmtepompinstallatie en duurzame verlichtingsarmaturen. Het resultaat levert het gevoel op van een compleet nieuw gebouw, terwijl er in feite een renovatie en aanbouw is gerealiseerd.

Het plan bevat:
Bedrijfshal met showroom en kantoren

Opdrachtgever:
Artimo Textiles, Roosendaal

Fotografie:
Frederik Vercruysse